
Fiecare casa are propriul stil si fiecare dintre noi avem gusturi diferite insa lucrul comun cautat de catre toti la un semineu, este ambianta pe care acesta o ofera precum si sentimentul unui camin.
Da, semineul trebuie sa se incadreze in spatiu si sa vina in concordanta cu restul camerei insa trebuie sa fie si functional. Vom vorbi intr-un articol viitor despre echilibrul dintre frumos si functional. Pentru moment vom cataloga semineele in functie de principiul de functionare, materiale si modele.
Cele mai des intalnite materiale folosite in construirea semineelor sunt piatra si caramida. In afara de alura traditionala, semineele din piatra sunt preferate datorita rigiditatii si durabilitatii acestora.
Pentru cei care iubesc stilul rustic, un semineu electric cu piatra decorativa va parea desprins din tabloul de poveste al cabanelor montane. Cele din caramida sunt foarte eficace din punct de vedere energetic si rezista mult mai mult in timp, nefiind necesara o intretinere speciala.
Ambele pot fi folosite atat pentru semineele din interior cat si pentru cele outdoor.
Ca si amplasare, exista mai multe moduri de a darui camerei un plus de caldura si confort prin intermediul unui semineu. Una dintre modalitati este cea a montajului pe perete. Este ideal pentru case mici sau apartamente, nu necesita conexiunea cu un cos de fum si poate constitui un punct de atractie in cazul in care nu exista televizor si mai ales…poate fi mutat in alta camera cu usurinta.
Desi numeroase persoane prefera stilul traditional, semineul tabletop pur si simplu este fascinat. Este foarte usor si poate fi pus (exact asa cum ii spune si numele) pe o masa, in jurul careia pot fi amplasate canapele sau fotolii, alcatuindu-se astfel un decor perfect pentru discutiile cu familia sau prietenii, sau poate fi asezat intr-un foisor in serile tarzii de toamna, arata grozav chiar si langa o piscina.
Pentru un aer futuristic, puteti sa va indreptati atentia catre semineul suspendat. Stilul minimalist al acestuia sporind accentual creativ , impresionant si stralucitoral spatiului si punand in evidenta interiorul contemporan.
Semineul nu doar va degaja caldura pastrand o ambianta placuta, ci este si un obiect decorativ eye-catching care nu va fi trecut cu vederea usor de oricine va va trece pragul.