B L O G

“WE NO LONGER BUILD FIREPLACES FOR PHYSICAL WARMTH…
WE BUILD THEM FOR THE WARMTH OF THE SOUL;
WE BUILD THEM TO DREAM BY, TO HOPE BY, TO HOME BY!”
EDNA FERBER

In lunile de iarna, nimic nu se compara cu sunetul , mirosul si caldura unui semineu.
Iar toate acestea insotite de un ceai fierbinte si o patura pufoasa redau intocmai o atmosfera confortabila care ne asigura starea de bine. Odata constituind o necesitate pentru supravietuire, semineul este acum un element decorative care adauga un plus de stil si de caldura unei camera de zi.
Acesta capteaza atentia in mod instantaneu si ofera frecvent o simetrie a spatiului precum si loc pentru a afisa un tablou de colectie sau fotografii ale celor dragi si, bineinteles, constituie locul ideal unde ne putem agata sosetelele de Craciun.


Fiecare casa are propriul stil si fiecare dintre noi avem gusturi diferite insa lucrul comun cautat de catre toti la un semineu, este ambianta pe care acesta o ofera precum si sentimentul unui camin.
Da, semineul trebuie sa se incadreze in spatiu si sa vina in concordanta cu restul camerei insa trebuie sa fie si functional. Vom vorbi intr-un articol viitor despre echilibrul dintre frumos si functional. Pentru moment vom cataloga semineele in functie de principiul de functionare, materiale si modele.

SEMINEE PE LEMNE

Folosind lemnul ca si combustibil, aceste sunt dintre cele mai traditionale. Pentru aceasta, ar trebui sa existe un cos de fum conectat direct la semineu ca sa asigure fluxul de aer.
In comparatie cu celelalte tipuri de seminee, acesta reda sunetul de lemn trosnind si mirosul de caldura exact ca odinioara cand facea bunica focul in soba. La acest tip de semineu sunt necesare si alte accesorii cum ar fi un stick metalic pentru a aranja lemnele, un cos pentru a avea pregatite alte lemne precum si usi din fier pentru a impiedica scanteile sa patrunda in camera.
Acestea se gasesc sub diferite forme si modele oferind spatiului un aspect traditional.

Apartament scandinav
Apartament scandinav

SEMINEE PE GAZ


Astfel de seminee, care functioneaza pe gaz, sunt perfecte pentru acele spatii unde nu exista loc sau nu exista posibilitatea construirii unui cos pentru fum pentru a-l conecta.
Prin urmare, va ofera libertatea de a alege localizarea acestuia. Lemnele si pietrele pe care le veti vedea deseori ca elemente decorative la acest tip de semineu, sunt facute din materiale artificiale pentru a imita ambianta traditionala redata de semineele pe lemne.
Un alt atu il reprezinta faptul ca fundalul poate fi personalizat (caramida, marmura) in functie de preferintele ficaruia ,dar si faptul ca reprezinta o solutie mai ecologica.

Apartament scandinav
Apartament scandinav

SEMINEE ELECTRICE


Este solutia cea mai economica pentru iubitorii de seminee. Acestea ofera un efect vizual de-a dreptul rapitor prin crearea unui joc de lumini asemanator unui semineu adevarat dar nu-si servesc scopul principal, acela de a incalzi camera.
In ultimii ani, a crescut interesul fata de semineele electrice datorita aspectului modern si a posibilitatii de portabilitate usoara.
Este versatil si se poate plia pe mai multe stiluri, fie ca vorbim de unul modern, clasic sau rustic.

Apartament scandinav
Apartament scandinav

SEMINEE CU LICHID


Aceste seminee fuctioneaza pe baza de bioetanol, lichid obtinut din plante. Bioetanolul este un material complet sanatos si natural, fiind preferat datorita sustenabilitatii sale.
Acest material, prin complementaritatea cu rosu aprins, creeaza un foc care nu are miros si fum. Cantitatea de dioxid de carbon de dupa ardere, este atat de scazuta incat nu alcatuieste o problema de sanatate.
Caldura obtinuta este de asemenea foarte scazuta, lucru de care ar trebui sa tinem cont daca alegem sa ne orientam catre un astfel de semineu. Pentru un living modern,opteaza pentru semineul pe baza de bioetanol.
Este inovator si va aduce un plus de originalitate incaperii.


Cele mai des intalnite materiale folosite in construirea semineelor sunt piatra si caramida. In afara de alura traditionala, semineele din piatra sunt preferate datorita rigiditatii si durabilitatii acestora.
Pentru cei care iubesc stilul rustic, un semineu electric cu piatra decorativa va parea desprins din tabloul de poveste al cabanelor montane. Cele din caramida sunt foarte eficace din punct de vedere energetic si rezista mult mai mult in timp, nefiind necesara o intretinere speciala.
Ambele pot fi folosite atat pentru semineele din interior cat si pentru cele outdoor. Ca si amplasare, exista mai multe moduri de a darui camerei un plus de caldura si confort prin intermediul unui semineu. Una dintre modalitati este cea a montajului pe perete. Este ideal pentru case mici sau apartamente, nu necesita conexiunea cu un cos de fum si poate constitui un punct de atractie in cazul in care nu exista televizor si mai ales…poate fi mutat in alta camera cu usurinta.
Desi numeroase persoane prefera stilul traditional, semineul tabletop pur si simplu este fascinat. Este foarte usor si poate fi pus (exact asa cum ii spune si numele) pe o masa, in jurul careia pot fi amplasate canapele sau fotolii, alcatuindu-se astfel un decor perfect pentru discutiile cu familia sau prietenii, sau poate fi asezat intr-un foisor in serile tarzii de toamna, arata grozav chiar si langa o piscina.

Apartament scandinav
Apartament scandinav


Pentru un aer futuristic, puteti sa va indreptati atentia catre semineul suspendat. Stilul minimalist al acestuia sporind accentual creativ , impresionant si stralucitoral spatiului si punand in evidenta interiorul contemporan.
Semineul nu doar va degaja caldura pastrand o ambianta placuta, ci este si un obiect decorativ eye-catching care nu va fi trecut cu vederea usor de oricine va va trece pragul.