
Ideea de open space living a aparut pentru prima data in Statele Unite ale Americii.
Casele de dinaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, aveau un plan de baza care consta in proiectarea unui hol principal din care incepea ramificarea camerelor.
Bucataria in acea perioada era amplasata in partea din spate a casei, deoarece a fost considerata un spatiu de servicii si nu pentru distracție (contrastand puternic cu ceea ce se vede in zilele noastre).
Acest lucru s-a datorat modului foarte formal de a trai si de a distra inainte de anii ’40 -’50. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, gandirea americanului de rand s-a schimbat si, in contrast cu planurile casei formale anterioare, si-au dorit ceva mai modern.
Planul deschis este format, in general, dintr-o singura camera mare, impărtita in zone. Distinctia diferitelor zone este creata prin folosirea unor covoare de suprafata mare sau amenajarea mobilierului.
Planul deschis permite flexibilitatea proprietarilor de a schimba spatiul in functie de nevoile actuale ale familiei. Bucataria s-a transformat dintr-un spatiu utilitar in epicentrul adunarii si distractiei familiale, devenind una dintre cele mai importante zone pentru traiul modern.
Speram ca acest articol va va ajuta sa decideti daca alegeti locuinta in regim deschis sau designul mai traditional al camerelor separate.
Multe familii opteaza pentru o zona de relaxare, precum si o zona de luat masa intr-o bucatarie, desigur, cu o camera de zi separata.