Apartament
Raluca

P R O I E C T

Apartamentul prezentat este destinat unui cuplu tânăr. Flexibil, îndrăzneț și intim. Sunt trăsături ale cuplului sau ale apartamentului? Amândouă.
Iată cum: Dinamica apartamentului se realizează prin delimitări “fictive” ale spațiului prin diferențe la nivelul finisajului, a decorului sau a cromaticii. Un astfel de exemplu este delimitarea foarte clară dar , defapt, imaginară, dintre zona de lounge și zona de luat masa. În acest caz, delimitarea se face prin introducerea elementelor decorativ geometrice și tapetul care atrage atenția asupra zonei de dining.
Totuși, trecerea dintre cele două nu este una forțată, ci naturală, așadar scaunele din zona de dining au aceeași culoare cu pernuțele și texturile folosite pentru a decora canapeaua, conferind cursivitatea spațiului. O trăsătură recurentă este reprezentată de liniile verticale care conferă spațialitate încăperii.
Ele pot fi regăsite aproape în fiecare încăpere, de la tapetul din dormitor, tablourile cu axa lungă dispuse vertical, lămpi din perete cilindrice, până la nivelul băii mari.
Apartamentul are suficiente piese de mobilier și obiecte pentru a conferi consistență spațiului, dar nu suficiente pentru a fi prea încărcat și oferă așadar o mare flexibilitate beneficiarilor de a adăuga, repoziționa sau elimina în funcție de nevoile lor.
Pentru a nu încărca spațiul cu mobilier masiv destinat depozitării hainelor, am optat pentru amenajarea în acest scop a unui dressing cu finisaj simplu din lemn, mult mai discret și suficient de spațios pentru întreaga garderobă Pereții albi, deschiderile largi, iluminatul bine realizat, texturile deschise la culoare, alături de liniile verticale deja amintite conferă spațialitate apartamentului.
Decorul îmbină simplitatea cu detaliile complicate precum cele din zona de luat masa și gresia din baia mică și din bucătărie. Îmbină de asemenea liniile curbe, precum măsuța transparentă curbată, și cele geometrice, regăsite la nivel bidimensional în finisaj, dar și tridimensional, prin intrandurile și retragerile plafonului fals.
Îmbină interiorul și exteriorul prin ferestrele largi și prezența vegetației. Acestor beneficii li se adaugă o încântătoare priveliște spre lac, cel mai bun ornament, atât afară, cât și în sugestia de design interior.

Virtual tour

Locatie:
Bucuresti

Virtual tour

Suprafata:
80 mp

Virtual tour

Data:
09.06.2017