AP-MATT-46

P R O I E C T

Minimalismul este un stil ce se refera la o lucrare de arta, redusa la partile fundamentale, folosind forme geometrice simple si un numar redus de culori, preponderent alb, negru și mici accente cromatice.
Proiectul MATHIAS are o suprafața de 47mp, ce cuprinde holul, bucataria, diningul, livingul, baia si dormitorul. Apartamentul este unul functional si corespunde cerintelor clientilor.
In zona de acces-hol avem un dulap care este o continuitate a bucatariei, astfel evitam tot felul de colturi, avem mai mult spatiu de depozitare, iar dulapul pare a fi o singura piesa de mobilier impreuna cu bucataria. Toate electrocasnicele, mașina de spalat vase/haine, centrala termica sunt incorporate, asadar cu pași mici cream un spatiu minimalist, lasand la vedere doar lucrurile strict necesare. Masa de bar este una dublu functioanlăa, 1.de depozitare (in partea dinspre bucatarie) și 2. de luat masa sau de gatit (masa de bar are aceasi inalțime ca și zona de gatit a bucatariei) astfel incat incercam sa folosim spatiul la maxim. Deasupra mesei coboara 5 corpuri de iluminat suspendate marca FLOS, liniare, simple, lipsite de orice exces, ceea ce le face deosebite.
Lumina generala este asigurata de spoturi la fel marca FLOS, care sunt fixate pe sina, acestea, la randul lor pot fi redirecționate și le poate fi schimbata pozitia pe sina. Scaunele de bar sunt geometrice, cubice, dar nicidecum nu creaza senzatia de masivitate, fiind imbracate in piele alba, contrasteaza perfect pe fundalul negru al mesei de bar și echilibreaza marmura blatului.
A doua zona este cea de living, delimitata vizual printr-un covor gri, pe care este așezata canapeaua marca NATUZZI. Canapeaua este una mica, perfecta pentru spațiile de dimensiuni reduse, așa cum este si in cazul nostru. Pielea fina și sistemele de cea mai inalta calitate contribuie la confortul tau si iti ofera o experienta de neuitat.
Pe peretele opus bucatariei este amplasata biblioteca, pentru a nu incarca prea mult spatiul cu detalii mici, am lasat un gol pe mijloc, care este placat cu sticla neagra si luminat de-a lungul perimetrului de o lumină led neutra, ce este ascunsa dupa un profil. Tot acolo avem o comoda, una simpla, cu forme geometrizate pe care este amplasat un tablou, ce este pus în valoare de lumina led.
Din zona de living nu lipseste nici TV-ul cu consola, pentru serile relaxante in familie.
Acum ajungem la cea mai intimă zona din apartament -dormitorul, intrucat beneficiarii si-au dorit neaparat un sifonier, din lipsa de spatiu l-am pozitionat pe acelasi pe perete cu patul, lasand suficient spatiu pentru speteaza. Nu am uitat nici de noptiere, care la fel sunt o parte din sifonier, sustinute de o lumina led incorporata. Pe peretele opus am creat un ritm vertical din lamele de lemn, ce au fost vopsite albe, pentru a conutina acest joc alb-negru. Tot acolo avem poziționata o comoda pentru obiectele de prima necesitate (chei, laptop, telefon…). Decorul este un simplu, fara prea multe detalii, un tablou cu mici tente cromatice și o lampa minimalista ce accentueaza și mai mult jocul lamelelor.
Fiecare vedere a acestui apartament este o compozitie, o opera de arta. Minimalismul este pentru cei ce prefera sa traiasca simplu si sa se inconjoare de experiente care le aduc o stare de fericire. Stilul de viata minimalist este bazat pe conceptul de renuntare la tot ce nu ne este realmente necesar si util.
Ramanem cu mai putin, cu esentialul.

Virtual tour

Locatie:
Bucuresti

Virtual tour

Suprafata:
46 mp

Virtual tour

Data:
16.01.2019

Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias
Apartament Matthias